Reklama

Reklama
  • szklanka ciecierzycy
  • cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki kminku
  • 2 łyżki mąki
  • szczypta soli
  • łyżeczka sezamu
  • olej rzepakowy do smażenia

Ciecierzycę zalej wodą i odstaw na noc. W blenderze zmiksuj na gładką masę: osączoną ciecierzycę, posiekaną cebulę, czosnek, kminek i pietruszkę. Powstałą masę wymieszaj z mąką, dodaj sól. Formuj w dłoniach małe, płaskie kotleciki. Obtocz je w sezamie. Smaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu. Podawaj z warzywami.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Domowy hummus

Reklama
Reklama
Reklama