Kotleciki z ciecierzycy
Przepis na smaczny obiad dla całej rodziny - kotleciki z ciecierzycy, wspaniały zamiennik tradycyjnych, mięsnych mielonych.
- Mamo, To Ja
Opublikowano: piątek, 21 sierpnia 2015 10:22
Reklama
Reklama
- szklanka ciecierzycy
- cebula
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- pół łyżeczki kminku
- 2 łyżki mąki
- szczypta soli
- łyżeczka sezamu
- olej rzepakowy do smażenia
Ciecierzycę zalej wodą i odstaw na noc. W blenderze zmiksuj na gładką masę: osączoną ciecierzycę, posiekaną cebulę, czosnek, kminek i pietruszkę. Powstałą masę wymieszaj z mąką, dodaj sól. Formuj w dłoniach małe, płaskie kotleciki. Obtocz je w sezamie. Smaż na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu. Podawaj z warzywami.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Domowy hummus
Reklama
Reklama
Reklama