Krem bananowy
Polecamy zdrowy deser na bazie mleka i owoców. To zdrowa alternatywa dla kupowanych, gotowych produktów.

Opublikowano: środa, 2 kwietnia 2014 17:50
Reklama
Reklama
- 2 szklanki mleka
- duży banan
- kilka daktyli
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Odlać pół szklanki mleka, wymieszać w nim tapiokę. Zagotować mleko z daktylami, wyjąć daktyle. Wlać mleko z tapioką, mieszając, zagotować. Banana zmiksować z daktylami, dodać do gęstego kremu, dokładnie wymieszać. Można dodać więcej bananów, jeśli dziecko za nimi przepada. Podawać na ciepło lub zimno.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Ewa Janczak-Cwil, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Rodzina
Bananowe dziecko, czyli kto? Po czym poznać bananowego chłopaka i bananową dziewczynę w XXI wieku?
Luiza Słuszniak
Weronika Zagojska
Adrianna Trusiuk
Pielęgnacja
Najlepsze maści i kremy na odparzenia: dlaczego są potrzebne nawet zdrowej skórze? [RANKING]
Małgorzata Wódz
Karolina Stępniewska
Luiza Słuszniak