Krem pomidorowy z mozzarellą
Oryginalna mozzarella świetnie sprawdza się w ciepłych daniach, takich jak pizza, lasagne czy właśnie krem z pomidorów. Oczywiście możemy ją zastąpić mozzarellą popularną w Polsce – wyprodukowaną z mleka krowiego. To świetny dodatek do zupy krem z pomidorów.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: piątek, 28 września 2018 12:55
Reklama
Reklama
- puszka pomidorów całych bez skórki, np. marki Sandra
- mozzarella
- czosnek
- oliwa
- bazylia
- sól, pieprz
- Czosnek posiekaj i podduś na oliwie.
- Dodaj pomidory i duś przez kilka minut.
- Zblenduj zupę na gładką masę i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Dodaj pokrojoną mozzarellę (tuż przed podaniem do gorącej zupy) i ozdób bazylią.
- Mozzarellę skrop oliwą.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pyszne zupy nie tylko dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama