Reklama

Reklama
  • 15 usmażonych naleśników
  • 50 dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego
  • marchewka
  • 2 cebule
  • 20 dag pieczarek
  • kilka łyżek oleju
  • po łyżeczce oregano i majeranku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 jajka
  • 10 dag bułki tartej do obtaczania
  • kilka łyżek oleju do podsmażenia krokietów
  • sól
  • pieprz

Cebulkę pokrój w kosteczkę i usmaż na oleju, aż będzie lekko brązowa, pieczarki i marchew zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do cebulki.
W osobnym garnku smaż przez kilka minut mięso z przyprawami. Do mięsa dodaj warzywa oraz koncentrat i duś na małym ogniu ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Na środek każdego naleśnika nałóż 2-3 łyżki stołowe farszu i zawiń. Następnie krokiety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj na gorąco lub zimno.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z pomysłami na obiad dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama