Reklama

Reklama
  • szynka, np. Biebrzówka JBB
  • ser żółty, np. edamski lub Gouda
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia

Ciasto na naleśniki:

  • szklanka mąki
  • 2 jajka
  • szklanka mleka
  • ¾ szklanki wody (najlepiej gazowanej)

  1. Składniki na naleśniki dokładnie wymieszaj, aż do powstania gładkiej masy.
  2. Usmaż na patelni naleśniki.
  3. Na każdym naleśniku ułóż po 2 plasterki sera i szynki, a następnie zawiń krokiety.
  4. Na patelni rozgrzej tłuszcz;
  5. Krokiety opanieruj w jajku i bułce, a potem usmaż na złoto z każdej strony.
  6. Podaj z ulubionym sosem, np. pikantnym, lub jako dodatek do barszczu.
Reklama

Zobacz też przepisy na pierogi

Reklama
Reklama
Reklama