Krokiety z szynką
Krokiety z szynką i żółtym serem przygotujesz bardzo szybko. Świetnie nadają się jako dodatek do tzw. czystych zup, np. barszczu. Zobacz, jak szybko można je zrobić.
- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: poniedziałek, 23 grudnia 2019 14:45
Reklama
Reklama
- szynka, np. Biebrzówka JBB
- ser żółty, np. edamski lub Gouda
- bułka tarta
- jajko
- olej do smażenia
Ciasto na naleśniki:
- szklanka mąki
- 2 jajka
- szklanka mleka
- ¾ szklanki wody (najlepiej gazowanej)
- Składniki na naleśniki dokładnie wymieszaj, aż do powstania gładkiej masy.
- Usmaż na patelni naleśniki.
- Na każdym naleśniku ułóż po 2 plasterki sera i szynki, a następnie zawiń krokiety.
- Na patelni rozgrzej tłuszcz;
- Krokiety opanieruj w jajku i bułce, a potem usmaż na złoto z każdej strony.
- Podaj z ulubionym sosem, np. pikantnym, lub jako dodatek do barszczu.
Reklama
Zobacz też przepisy na pierogi
Reklama
Reklama
Reklama