Umyj mięso i włóż do garnka, polej octem balsamicznym, wymieszaj i duś mięso na mały ogniu aż ocet wyparuje. Następnie dodaj masło i oliwę. Smaż delikatnie, dodaj połowę natki pietruszki, posiekany czosnek i połowę bulionu. Dopraw pieprzem i solą. Duś mięso na wolnym ogniu przez około 45 min pod przykryciem. Przewracaj kawałki od czasu do czasu i dodawaj bulionu jeśli potrzeba. Na końcu dodaj pozostałą natkę pietruszki, a jeśli masz ochotę poeksperymentować, spróbuj rozmarynu. Smacznego!
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
\r\n
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.\r\n
Mięso z królika uważane jest za jedne z najdelikatniejszych i najwartościowszych potraw mięsnych. Królik ma doskonałe wartości odżywcze, prawie nie zawiera tłuszczu, a do tego jest lekkostrawny. Wypróbuj nasz przepis na królika w occie balsamicznym.
Umyj mięso i włóż do garnka, polej octem balsamicznym, wymieszaj i duś mięso na mały ogniu aż ocet wyparuje. Następnie dodaj masło i oliwę. Smaż delikatnie, dodaj połowę natki pietruszki, posiekany czosnek i połowę bulionu. Dopraw pieprzem i solą. Duś mięso na wolnym ogniu przez około 45 min pod przykryciem. Przewracaj kawałki od czasu do czasu i dodawaj bulionu jeśli potrzeba. Na końcu dodaj pozostałą natkę pietruszki, a jeśli masz ochotę poeksperymentować, spróbuj rozmarynu. Smacznego!
Reklama
Wypróbuj również przepisy z wykorzystaniem drobiu
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...
Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych.