Reklama

Reklama
  • pół dużej piersi z kurczaka - QAFP
  • 3 łyżki twarożku
  • 2 rzodkiewki
  • łyżeczka szczypiorku
  • kawałek świeżego ogórka
  • liść sałaty
  • sól
  • pieprz
  • bułeczka z ziarnami

Mięso ugotuj na parze lub upiecz w folii. Rzodkiewkę i obranego ze skórki ogórka zetrzyj na tarce. Starte warzywa dodaj do serka, lekko przypraw solą i pieprzem i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Pierś kurczaka pokrój w możliwie cienkie plasterki. Każdy posmaruj masą twarogową i zwiń w rulonik – jeśli będzie się rozwijał, zawiąż go łodyżką szczypiorku lub zepnij wykałaczką. Ruloniki zapakuj do pojemnika. Podawaj na sałacie z bułeczką. Możesz do środka włożyć po szparagu.

Reklama

Polecamy: Przepis na kaczkę

Reklama
Reklama
Reklama