Kurczakowe nadziewane ruloniki - przepis
Ruloniki nadziewane kurczakiem - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 13:16
Reklama
Reklama
- pół dużej piersi z kurczaka - QAFP
- 3 łyżki twarożku
- 2 rzodkiewki
- łyżeczka szczypiorku
- kawałek świeżego ogórka
- liść sałaty
- sól
- pieprz
- bułeczka z ziarnami
Mięso ugotuj na parze lub upiecz w folii. Rzodkiewkę i obranego ze skórki ogórka zetrzyj na tarce. Starte warzywa dodaj do serka, lekko przypraw solą i pieprzem i wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem. Pierś kurczaka pokrój w możliwie cienkie plasterki. Każdy posmaruj masą twarogową i zwiń w rulonik – jeśli będzie się rozwijał, zawiąż go łodyżką szczypiorku lub zepnij wykałaczką. Ruloniki zapakuj do pojemnika. Podawaj na sałacie z bułeczką. Możesz do środka włożyć po szparagu.
Reklama
Polecamy: Przepis na kaczkę
Reklama
Reklama
Reklama