Reklama

Reklama
  • pół filiżanki kaszy kuskus
  • kawałek ugotowanej oddzielnie piersi z indyka
  • łodyga selera naciowego
  • mała marchewka
  • łyżeczka masła

Reklama

Warzywa dokładnie umyj, oczyść i jeszcze raz obmyj. Podduś je w małej ilości wody. Gdy będą miękkie, rozgnieć je widelcem. Jeśli dziecko dobrze już sobie radzi z cząsteczkami jedzenia, możesz pokroić je w drobną kostkę. Ugotowane mięso z indyka (bez skóry) posiekaj drobniutko. Kuskus wsyp do garnuszka i zalej wrzątkiem, tak by powierzchnia wody znajdowała się 1 cm nad powierzchnią kaszy. Krótko zagotuj, dodaj masło, przykryj pokrywką i poczekaj, aż kuskus wchłonie całą wodę (ok. 10 minut). Kaszkę przełóż do miseczki, wymieszaj z mięsem i uduszonymi warzywami. Podawaj na ciepło.

Reklama
Reklama
Reklama