Reklama

Reklama
  • 40 g suszonej żurawiny amerykańskiej
  • 100 ml soku z żurawiny amerykańskiej
  • 125 g zmrożonych lub świeżych truskawek
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 4 formy do lodów na patyku (każda o pojemności ok. 60 ml)

1. Zagotować żurawinę, sok z żurawiny amerykańskiej, truskawki i cukier wanilinowy. Delikatnie utrzeć i wlać do formy do lodów na patyku. Patyczki do lodów można ewentualnie zastąpić plastikowymi łyżeczkami.

Czas przygotowania: 20 minut + 5 godzin oczekiwania

Rada: Zamiast truskawek można wykorzystać maliny.

Wartość odżywcza jednej porcji:
Wartość energetyczna: 68,8 kcal / 285 kJ
Białko: 0,3 g
Tłuszcz: 0,3 g
Węglowodany: 16,7 g

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama