Reklama

Reklama
  • 1 kiwi
  • 1 brzoskwinia
  • ¼ szklanki borówek amerykańskich
  • ¼ szklanki malin
  • 3 szklanki wody kokosowej

  1. Zaczynamy od przygotowania owoców: obieramy kiwi i kroimy na cienkie krążki. Brzoskwinie kroimy na małe półksiężyce. Borówki starannie myjemy.
  2. Wlewamy do foremek tyle wody kokosowej, żeby wypełnić je do połowy. W każdej foremce układamy plasterek brzoskwini, borówkę, malinę i krążek kiwi. Jeśli trzeba, dolewamy wody kokosowej, żeby wypełnić foremki. Wkładamy patyczki.
  3. Mrozimy 3–4 godziny, aby lody stężały.
mat. pras.

Przepis pochodzi z książki
Christine Chitnis „Zdrowe Lody”,
wyd. Znak

Reklama

Zobacz też inne przepisy na lody dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama