Reklama

Reklama
  • 25 dag ciasta francuskiego
  • 50 dag filetu z łososia bez skóry
  • 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 20 dag pieczarek
  • cebula
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • jajko
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pieczarki pokrój w plasterki i podsmaż razem z cebulą na maśle. Dodaj drobno pokrojoną w kostkę paprykę i pół szklanki ryżu. Dopraw solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszaj.
Ciasto francuskie ułóż na papierze do pieczenia. Na środku ciasta ułóż warstwę ryżu. Na niej dwa plastry żółtego sera. Na nim oprószonego solą i pieprzem łososia. Znów dwa plastry sera i nadzienie pieczarkowe. Przykryj pozostałym serem i zawiń w ciasto francuskie.
Posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz, aż ciasto się zarumieni, ok. 30 minut w temp. 200 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na pyszne zapiekanki dla malucha

Reklama
Reklama
Reklama