Reklama

Reklama
  • 40 dag makaronu świderki
  • 10 dag serka topionego
  • 20 dag fileta z łososia bez skóry
  • 350 ml śmietanki kremówki 30 proc.
  • olej do smażenia
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź. Łososia pokrój w sporą kostkę, posól i podsmaż na patelni.
Ser rozpuść w małym garnku, stale mieszając. Do rozpuszczonego sera dodaj posiekany czosnek, kremówkę i podgrzewaj, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Dodaj gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz do smaku.
Sos wymieszaj z łososiem, a następnie połącz z makaronem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z rybką dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama