Reklama

Reklama
  • 320 g makaronu kokardki
  • 40 ml oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 200 g zielonego groszku
  • 20 g masła
  • 120 g boczku
  • 250 g pomidorów
  • sól
  • pieprz

W garnku o szerokim, grubym dnie na 20 ml oliwy podsmaż boczek, następnie dodaj groszek oraz odrobinę wody.
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę z oliwek i dodaj do niej drobno posiekaną cebulę oraz marchewkę. Podsmaż wszystko. Dodaj pokrojone w kostkę pomidory i gotuj przez 10 minut, następnie zmiksuj wszystkie składniki.
Ugotowany makaron dodaj do garnka z boczkiem i groszkiem – podsmaż prze kilka sekund. Następnie dodaj zmiksowany sos, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z niewielką ilością masła.

Źródło: materiały prasowe Mamma Mia!/ Lux PR

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama