Reklama

Reklama
  • 20 dag makaronu
  • 20 dag sera żółtego
  • 20 dag szynki
  • 2 cebule dymki
  • 15 dag groszku mrożonego
  • 2 pomidory
  • 200 ml słodkiej śmietany
  • 3 jajka
  • sól
  • majeranek
  • oregano
  • 2 łyżki tartej bułki
  • masło do wysmarowania formy

Reklama

Makaron ugotuj. Szynkę i pomidora pokrój, ser zetrzyj, cebulę drobno posiekaj, podduś. Z ugotowanym makaronem wymieszaj ser, groszek, szynkę, pomidora, cebulę. Naczynie do zapiekania natłuść i oprósz tartą bułką. Włóż makaron. Rozmąć śmietanę z jajkami, solą i przyprawami, wylej na makaron. Zapiekaj w piekarniku (200°C) przez 35 minut.

Reklama
Reklama
Reklama