Makaronowe wstążki z warzywami
Przepis na idealny obiad w czasie upałów - wypróbuj nasz przepis na lekki makaron z warzywami.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 27 czerwca 2016 12:07
Reklama
Reklama
- 20 dag makaronu wstążki
- 1/2 małej cukini
- 1/2 czerwonej papryki
- 3 ząbki czosnek
- 2 pomidory
- ostra papryka w proszku
- oliwa
- oregano
- sól
- pieprz
Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Na oliwie z pierwszego tłoczenia podsmażyć delikatnie czosnek, gdy kuchnia wypełni się aromatem czosnkowym, dodać cukinię i paprykę, wymieszać i dusić przez moment.
Do podduszonych warzyw dodać krojone pomidory, oregano oraz sól i pieprz, wymieszać.
Dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Do sosu dodać ugotowany al dente makaron, wymieszać i podawać.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na lekkie obiady dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama