Reklama

Reklama
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g maki ziemniaczanej
  • jajko
  • 150 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • 70 g cukru
  • 300 g bakalii: suszone śliwki, morele, żurawina, orzechy włoskie, laskowe
  • 4 łyżki dżemu
  • opcjonalnie: tabliczka gorzkiej czekolady

Mąki, jajko, cukier, sól i masło posiekaj nożem, szybko zagnieć ciasto, wyłóż formę i włóż do lodówki na min. 30 minut. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 15 minut. Upieczony spód przestudź, posmaruj dżemem, posyp posiekanymi bakaliami. Możesz polać roztopioną czekoladą.

Reklama

Polecamy przepis: Mazurek kajmakowy
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama