Reklama

Reklama
  • 400 g mąki pszennej
  • 3 żółtka
  • 100 g cukru
  • 100 g śmietany
  • 200 g masła
  • 2 tabliczki czekolady
  • 200 g śmietany kremówki
  • orzechy laskowe

Z mąki, cukru, żółtek, mąki i śmietany zagnieść ciasto. W razie potrzeby dosypać mąki. Włożyć na 30 min. do lodówki, następnie rozłożyć na blasze i piec przez 15 min. w rozgrzanym piekarniku. Wystudzić.
Śmietanę kremówkę ubić, dodać do niej rozpuszczoną, wystudzoną czekoladę. Masę wyłożyć na ciasto, poczekać, aż stężeje. Polecamy udekorować mazurek orzechami laskowymi.

Reklama

Polecamy przepis: Mazurek bakaliowy
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama