Reklama

Reklama
  • 200 g świeżego łososia
  • 100 g dymki
  • 50 g zielonej papryki
  • jajko
  • 50 g bułki tartej
  • 180 g ugotowanej soczewicy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 10 ml soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • 2 pełnoziarniste bułki

  1. Zmiel łososia w rozdrabniaczu lub blenderze.
  2. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Dodaj jajko i bułkę tartą, a następnie uformuj małe kotleciki.
  4. Pokrój dymkę i paprykę, a następnie podpiecz lekko na grillu.
  5. Zmiel soczewicę, dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek extra virgin i sól.
  6. Przygotuj burgery: dolną część bułki pełnoziarnistej posmaruj hummusem z soczewicy, połóż na niego łososia, a na samej górze – zgrillowane warzywa.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na szybkie zapiekanki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama