Mleczny kisiel z żółtkiem
Mleczny kisiel z żółtkiem - co to za danie i jak je przygotować? Sprawdź nasz przepis!
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:42
Reklama
Reklama
- mleko następne – proszek ok. 21g,
- woda 135 g,
- mączka ziemniaczana 6 g,
- żółtko 10 g.
W niewielkiej ilości przegotowanej wody rozprowadź mleko modyfikowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do reszty wody dodaj mączkę ziemniaczaną i żółtko, rozmieszaj i mieszając, zagotuj. Połącz z mlekiem, uzupełnij przegotowaną wodą do pożądanej objętości. Podawaj z przetartymi owocami, np. morelami, malinami lub jabłkiem.
1 porcja dla malucha = 150 g
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama