Morszczuk z masłem czosnkowym
Polecamy przepis na rybkę dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 12:05
Reklama
Reklama
- 200 g morszczuka
- łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki masła
- 2 gałązki koperku
- szczypiorek
- pół ząbka czosnku
- sól
- 100 g marchewki
- 100 g groszku
Koperek i szczypiorek posiekaj, czosnek przepuść przez praskę, wymieszaj z masłem i odrobiną soli. Masło owiń folią i wstaw na pół godziny do lodówki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, posól, skrop sokiem z cytryny, wstaw do lodówki. Po 30 min wyjmij rybę, natrzyj masłem czosnkowym. Warzywa oczyść, pokrój, włóż do rondla. Na wierzch ułóż rybę. Zalej wodą tylko tyle, by zakryła warzywa i rybę. Gotuj 20 min na małym ogniu.
Reklama
Nasza rada: Jeśli nie lubisz zapachu ryby, natrzyj ją ziołami, skrop sokiem z cytryny i wstaw na pół godziny do lodówki. Dobrym sposobem jest też namoczenie jej w mleku z dodatkiem ziela angielskiego. Będzie miała też lepszy smak.
Reklama
Reklama
Reklama