Reklama

Reklama
  • 12, 5 dag margaryny
  • 25 dag mąki
  • 12,5 dag cukru
  • 3 duże jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta cynamonu
  • 3-4 spore marchewki

W misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, sól i cynamon.
Marchew obierz i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Margarynę rozpuść w rondelku. Jajka roztrzep widelcem i wymieszaj z przestudzoną margaryną i marchewką. Do sypkich składników dodaj masę marchewkową i wymieszaj łyżką.
Ciasto przełóż do formy muffinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami i piecz ok. 25 minut w temp. 180 st. C (funkcja piekarnika: góra-dół.)
Muffinki wyjmij z pieca i wystudź.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na muffinki dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama