Muffiny z czekoladą
Miękkie, słodkie, czekoladowe, a do tego proste w wykonaniu babeczki. Polecamy przepis na pyszne muffiny - idealne na drugie śniadanie dla mamy i dziecka.
Opublikowano: piątek, 14 lutego 2014 10:39
Reklama
Reklama
- szklanka mąki (najlepiej pełnoziarnistej)
- 1/2 szklanki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- tabliczka posiekanej czekolady
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- 1.4 szklanki oleju
W jednej misce wymieszaj składniki suche (mąkę, proszek, cukier i czekoladę), w drugiej zmiksuj mokre (jajko, mleko i olej). Delikatnie i krótko wymieszaj składniki suche z mokrymi. Nałóż do foremek do 2/3 wysokości. Piecz 15-20 minut w 180 stopniach.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Reklama
Reklama
Reklama