Mus jaglany z żurawiną
Mus jaglany z żurawiną tak samo dobrze smakuje na ciepło i zimno. To propozycja lekkiego, ale pożywnego śniadanie nie tylko dla dziecka, ale i dla osoby dorosłej.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje Dziecko"
Opublikowano: czwartek, 12 listopada 2015 19:42
Reklama
Reklama
- jabłko
- 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki soku jabłkowego dla dzieci
- 20 sztuk suszonej żurawiny (najlepiej ekologicznej)
- szczypta cynamonu
Kaszę jaglaną przygotuj według przepisu na opakowaniu. Żurawinę zalej gorącą wodą i mocz 10 minut. Jabłko umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wszystkie składniki zmiksuj na gładki mus. Możesz też zmiksować tylko kaszę, jabłko, sok i cynamon, żurawiną przybrać danie. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na musy dla dziecka
Reklama
Pomysł dania: blog kulinarny Zajadam szpinak
Reklama
Reklama
Reklama