Reklama
  • pół ziemniaka,
  • łyżka mrożonych brokułów,
  • łyżeczka pietruszki pokrojonej w kostkę,
  • łyżeczka selera pokrojonego w kostkę,
  • pół średniej marchewki pokrojonej w kostkę,
  • 20 g surowego mięsa z królika,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 1/3 szklanki wody.

Reklama

Marchew, pietruszkę, seler – umyj, obierz ze skórki, opłucz, pokrój w kostkę. Włóż warzywa do wrzątku i gotuj ok. 10 minut. Pod koniec dodaj brokuły i gotuj jeszcze 5–7 minut. Mięso z królika opłucz, ugotuj osobno do miękkości, drobno posiekaj. Papkę z warzyw przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj mięso, oliwę z oliwek, zagotuj.
1 porcja dla malucha = 150 g + 10 g mięsa ugotowanego

Reklama
Reklama
Reklama