Mus warzywny z mięsem królika
Przepis na pyszny obiad dla niemowlaka.
![Laura z „Love Island” urodziła! Wcześniej mówiła o chorobie dziecka Laura z „Love Island” urodziła! Wcześniej mówiła o chorobie dziecka](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/e50f82-557555b.jpg?quality=90&resize=600,400)
Data publikacji: środa, 18 grudnia 2013 09:49
Reklama
- pół ziemniaka,
- łyżka mrożonych brokułów,
- łyżeczka pietruszki pokrojonej w kostkę,
- łyżeczka selera pokrojonego w kostkę,
- pół średniej marchewki pokrojonej w kostkę,
- 20 g surowego mięsa z królika,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- 1/3 szklanki wody.
Reklama
Marchew, pietruszkę, seler – umyj, obierz ze skórki, opłucz, pokrój w kostkę. Włóż warzywa do wrzątku i gotuj ok. 10 minut. Pod koniec dodaj brokuły i gotuj jeszcze 5–7 minut. Mięso z królika opłucz, ugotuj osobno do miękkości, drobno posiekaj. Papkę z warzyw przetrzyj przez sitko lub zmiksuj, dodaj mięso, oliwę z oliwek, zagotuj.
1 porcja dla malucha = 150 g + 10 g mięsa ugotowanego
Reklama
Reklama
Reklama