Reklama
  • 1/2 ziemniaka
  • 2 małe różyczki brokułów
  • po łyżeczce pietruszki i selera pokrojonego w kostkę
  • 1/2 średniej marchewki
  • 20 g surowego mięsa z ryby (sola, dorsz)
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • 1/3 szklanki wody

Reklama

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka umyj, obierz ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Włóż warzywa do wrzątku, gotuj je około 10 minut. Dodaj brokuły i gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Rybę obraną z ości ugotuj osobno (ok. 10 minut). Ugotowane warzywa oraz rybę zmiksuj. Dodaj oliwę z oliwek i zagotuj. Podawaj dziecku mus ostudzony do odpowiedniej temperatury.

Reklama
Reklama
Reklama