Mus warzywny z rybą
Wypróbuj przepis na mus warzywny z rybą.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 10:36
Reklama
Reklama
- 1/2 ziemniaka
- 2 małe różyczki brokułów
- po łyżeczce pietruszki i selera pokrojonego w kostkę
- 1/2 średniej marchewki
- 20 g surowego mięsa z ryby (sola, dorsz)
- łyżeczka oliwy z oliwek
- 1/3 szklanki wody
Reklama
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka umyj, obierz ze skórki, opłucz i pokrój w kostkę. Włóż warzywa do wrzątku, gotuj je około 10 minut. Dodaj brokuły i gotuj, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Rybę obraną z ości ugotuj osobno (ok. 10 minut). Ugotowane warzywa oraz rybę zmiksuj. Dodaj oliwę z oliwek i zagotuj. Podawaj dziecku mus ostudzony do odpowiedniej temperatury.
Reklama
Reklama
Reklama