Reklama

Reklama
  • 2 cukinie,
  • cebula,
  • 2–3 pomidory,
  • koperek,
  • 20 dag gotowanego mięsa wołowego lub drobiowego,
  • jajko,
  • 2–3 łyżki mleka,
  • 4 dag masła,
  • sól,
  • pieprz.

Reklama

Cukinie obierz, przekrój wzdłuż, wydrąż nasiona. Gotowane mięso zmiel, dodaj jajko, 2–3 łyżki mleka, przypraw i wymieszaj. Nałóż nadzienie do połówek cukinii. W żaroodpornym naczyniu lekko podsmaż cebulę. Ułóż na niej cukinie, podlej wodą, duś pod przykryciem ok. 15 minut. Pod koniec dodaj do sosu obrane ze skórki i pokrojone pomidory, posyp danie koperkiem.
Porcja dla dziecka = pół małej cukinii

Reklama
Reklama
Reklama