Naleśniki kanadyjskie
Jak przygotować naleśniki kanadyjskie? Sprawdź prosty przepis!
![Naleśniki karobowe - przepis dla alergika Naleśniki karobowe - przepis dla alergika](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgCamN3q-dc2ba7c.jpg?quality=90&resize=620,414)
Data publikacji: wtorek, 10 grudnia 2013 13:22
Reklama
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mąki kukurydzianej
- 1,5 łyżki cukru
- 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki soli
- 1,5 szklanki mleka 2%
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju sojowego
Wymieszaj mleko z olejem i jajami. Dodaj mąkę pszenną i kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sól i ubijaj mikserem, aż do uzyskania jednolitej masy. Odstaw na 10 minut. Nabieraj ciasto małą chochelką i wylewaj cienką warstwą na rozgrzaną, posmarowaną olejem patelnię. Gdy na powierzchni naleśnika pojawią się bąble, delikatnie przewróć go na drugą stronę i podsmaż. Podawaj naleśnik posmarowany jogurtem, przecierem owocowym lub twarożkiem.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama