Naleśniki z musem morelowo-dyniowym
Naleśniki z musem morelowo-dyniowym to pyszne śniadanie dla dziecka. Świetnie syci i daje energię na długo. Pamiętaj, że śniadanie to jeden z pięciu obowiązkowych posiłków dla dzieci.
- mat. pras. Lubella
Opublikowano: czwartek, 7 listopada 2019 11:12
Reklama
Reklama
- 2 szklanki mąki pszennej, np. Mąki Wrocławskiej Lubella
- 1,5 szklanki mleka 2%
- szklanka wody gazowanej
- 2 jajka
- łyżka oleju rzepakowego
Nadzienie:
- słoiczek konfitury morelowej, np. Łowicz
- 2 czubate łyżki puree z dyni
- Mąkę przesiej.
- Dodaj do niej resztę składników, zmiksuj i usmaż 10-12 sztuk naleśników na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni.
- Konfiturę morelową dokładnie wymieszaj z puree z dyni.
- Każdego naleśnika posmaruj nadzieniem.
- Naleśniki zwiń lub złóż w trójkąty i podawaj.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama