Reklama

Reklama
  • 2 szklanki mąki pszennej, np. Mąki Wrocławskiej Lubella
  • 1,5 szklanki mleka 2%
  • szklanka wody gazowanej
  • 2 jajka
  • łyżka oleju rzepakowego

Nadzienie:

  • słoiczek konfitury morelowej, np. Łowicz
  • 2 czubate łyżki puree z dyni

  1. Mąkę przesiej.
  2. Dodaj do niej resztę składników, zmiksuj i usmaż 10-12 sztuk naleśników na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni.
  3. Konfiturę morelową dokładnie wymieszaj z puree z dyni.
  4. Każdego naleśnika posmaruj nadzieniem.
  5. Naleśniki zwiń lub złóż w trójkąty i podawaj.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na naleśniki dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama