Reklama

Reklama
  • pół szklanki mąki kukurydzianej
  • pół szklanki mąki ryżowej
  • 50 g margaryny bezmlecznej
  • 1/3 szklanki wody
  • 3 czubate łyżki purée ryżowego z ziemniakami i dynią
  • łyżka przegotowanego szpinaku (świeżego lub mrożonego)
  • łyżka oleju

Do miski włóż margarynę, dodaj mąkę, wszystko posiekaj nożem. Do wody wsyp purée, rozmieszaj. Dodaj do mąki wymieszanej z margaryną. Wrzuć szpinak. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, przełóż do torebki i włóż do zamrażalnika na 15 minut. Olejem posmaruj średniej wielkości blachę. Wyjmij ciasto z lodówki, odrywaj z niego małe kawałki o grubości około 1 cm. Formuj ciasteczka, układaj na blasze. Piecz w piekarniku o temperaturze 200°C przez 15 minut.

Reklama

Nasza rada: Z takiej porcji wychodzi około 20 ciasteczek. Możesz je podawać maluchowi jako przekąskę pomiędzy posiłkami lub na drugie śniadanie.

Reklama
Reklama
Reklama