Reklama
  • mała cukinia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • łyżka startego parmezanu
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
  • łyżka zimnej wody

Cukinię umyj i pokrój w kostkę lub plastry. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cukinię, smaż na średnim ogniu ok. 5 min, na koniec dodaj starty parmezan. Jaja rozbij widelcem, dodając mąkę, wodę, sól. Suchą patelnię postaw na małym ogniu, potem zwiększ płomień, rozgrzej olej, wlej masę jajeczną. Smaż bez przykrycia, aż brzegi omletu się zetną. Przewróć na drugą stronę. Na wierzch wyłóż cukinię.

Reklama

Nasza rada: Na wierzch omletu, do cukinii możesz dodawać inne składniki. Bardzo dobry jest taki omlet z cukinią oraz wędzonym łososiem.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama