Reklama

Reklama
  • pół szklanki mrożonego groszku
  • szklanka ryżu
  • 3 łyżki rodzynek
  • ćwierć pieczonego kurczaka (bez skóry) - QAFP
  • pomarańcza
  • łyżka koperku
  • pół łyżki oleju
  • sól morska
  • łyżeczka cukru
  • łyżka soku z cytryny

Ryż ugotuj, mięso pokrój w kosteczkę. Rodzynki umyj, zalej gorącą wodą na 10 minut. Groszek ugotuj, odsącz. Pomarańczę obierz, podziel na cząstki, pokrój. Do soku, który wypłynie, dodaj olej, sok z cytryny, cukier, sól do smaku i wymieszaj. Wszystkie składniki delikatnie połącz, polej sosem i posyp koperkiem. Zamiast groszku możesz ułożyć sałatkę na świeżych listkach dokładnie umytego szpinaku. Jeśli tak woli twoje dziecko, podaj ryż osobno.

Nasza rada: Sałatkę zrób na 2 godziny przed podaniem.

Reklama

Polecamy przepis: sałatka gyros

Reklama
Reklama
Reklama