Reklama

Reklama
  • 75 g orzechów włoskich, np. Chandler Bakalland
  • 3 jajka
  • puszka pomidorów lub 3 świeże pomidory
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • świeże oregano

  1. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, podsmaż chwilę, nie dopuszczając do przypalenia czosnku.
  2. Dodaj pomidory. Jeżeli używasz świeżych pomidorów, przed dodaniem na patelnię, obierz je ze skórki i pokrój na kawałki.
  3. Dodaj sól i pieprz, przykryj i duś przez ok. 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
  4. Następnie dodaj rozbite jajka i smaż przez kolejne 3 minuty, w zależności od tego, jaki efekt ścięcia chcesz osiągnąć.
  5. Posypu dwiema garściami posiekanych orzechów włoskich.
  6. Całość przełóż na talerz, dodaj świeże oregano i kilka listków natki pietruszki.
  7. Podaj z chlebem razowym.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na śniadanie dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama