Ostra zupa krem paprykowo-pomidorowa
Dość pikantna zupa z dodatkiem papryczki chili, która ma działanie stymulujące odporność. Łatwa i szybka do ugotowania. Oto przepis na pyszną zupę krem paprykowo-pomidorowy.
- materiały prasowe marki Kühne
Opublikowano: piątek, 17 marca 2017 14:51
Reklama
Reklama
- pomidory całe z puszki, np. Sandra
- 3 papryczki chili (mogą też być ze słoika, np. marki Kühne)
- szklanka bulionu
- łyżka oliwy do smażenia
- sól i pieprz do smaku
Pomidory podduś na oliwie. Po chwili dodaj pokrojoną paprykę chili i bulion. Gotuj na małym ogniu przez ok 10 minut. Zupę zblenduj na gładki krem i dopraw solą oraz, jeśli trzeba, pieprzem do smaku.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na zupy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama