Reklama

Reklama
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 4 duże prostokątne wafle tortowe klasyczne lub czekoladowe
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 50 g śmietany kremówki
  • 4 obrane kiwi
  • 6 łyżek miodu
  • 2 łyżki cynamonu
  • 6 świeżych liści mięty

W małym naczyniu podgrzewamy miód i smarujemy nim czekoladowe wafle tortowe, tak aby namiękły. Następnie nakładamy na nie serek mascarpone i równomiernie rozmieszczamy pokrojone brzoskwinie i kiwi. Całość posypujemy cynamonem i zwijamy wafle w kształt rulonu. Następnie zawijamy je ciasno w ściereczkę i studzimy około 20 minut. W tym samym czasie do garnka wkładamy czekoladę oraz śmietankę kremówkę, a następnie całość podgrzewamy cały czas mieszając, aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Z gotowych rulonów zdejmujemy ściereczki i kroimy je na kilka mniejszych części. Gotowe owocowe sushi przekładamy na talerze i dekorujemy miętą oraz kremem czekoladowym.

Reklama

Zobacz więcej przepisów z owocami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama