Reklama

Reklama
  • 2 i 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 2/3 szklanki brązowego cukru
  • 3/4 szklanki rodzynek i innych suszonych owoców
  • 1 jabłko
  • 1/3 szklanki różnych orzechów
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 i 1/3 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • aromat waniliowy

Reklama

Połącz: płatki, cukier, rodzynki, posiekane orzechy, cynamon, sól. Osobno wymieszaj jajka, mleko, aromat. Wszystko dokładnie połącz. Wylej masę cienką warstwą na blaszkę. Na wierzchu ułóż plasterki jabłka. Piecz ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 170°C. Pokrój na prostokąciki. Batoniki będą lekko ciągnące.
Polecane dla przyszłej mamy na zaparcia.

Reklama
Reklama
Reklama