Owsiane batoniki - przepis dla dzieci
Szukasz inspiracji na zdrową przekąskę dla swojego dziecka? Zrób mu owsiane batoniki
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 21:25
Reklama
Reklama
- 2 i 1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
- 2/3 szklanki brązowego cukru
- 3/4 szklanki rodzynek i innych suszonych owoców
- 1 jabłko
- 1/3 szklanki różnych orzechów
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 i 1/3 szklanki mleka
- 2 jajka
- aromat waniliowy
Reklama
Połącz: płatki, cukier, rodzynki, posiekane orzechy, cynamon, sól. Osobno wymieszaj jajka, mleko, aromat. Wszystko dokładnie połącz. Wylej masę cienką warstwą na blaszkę. Na wierzchu ułóż plasterki jabłka. Piecz ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 170°C. Pokrój na prostokąciki. Batoniki będą lekko ciągnące.
Polecane dla przyszłej mamy na zaparcia.
Reklama
Reklama
Reklama