Reklama

Reklama
  • 200 g twarożku, np. kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 150 g mąki
  • 100 g płatków owsianych
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 80 g oleju roślinnego
  • 100 g cukru
  • 1 duże jabłko, bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę

  1. Mąkę wymieszaj z płatkami owsianymi i proszkiem do pieczenia.
  2. W osobnej misce trzepaczką wymieszaj dokładnie jajka, cukier, olej oraz twarożek.
  3. Dodaj suche składniki, połącz, na końcu wmieszaj pokrojone jabłka.
  4. Masę wyłóż do foremek na muffiny, piecz ok. 25 minut w 190 st. C.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na muffiny dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama