Pączki bezglutenowe
Pączki bezglutenowe dla małych dzieci.
Opublikowano: poniedziałek, 27 stycznia 2014 13:18
Reklama
Reklama
- 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
- 2 czubate łyżki mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
- 1 dag drożdży
- łyżeczka cukru
- łyżeczka oleju
- szczypta soli
- 5 łyżek wody
- tłuszcz do smażenia
Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj wodę, olej, sól i mąkę i zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcie (na mniej więcej godzinę).
Uformuj kulki. Połóż na talerzu, a kiedy zaczną rosnąć, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż po obu stronach, aż będą brązowe. Usmażone pączki odsącz papierowymi ręcznikami.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy na pączki
Reklama
Reklama
Reklama