Reklama

Reklama
  • 1 czubata łyżka mąki kukurydzianej
  • 2 czubate łyżki mąki bezglutenowej na bazie skrobi kukurydzianej
  • 1 dag drożdży
  • łyżeczka cukru
  • łyżeczka oleju
  • szczypta soli
  • 5 łyżek wody
  • tłuszcz do smażenia

Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj wodę, olej, sól i mąkę i zagnieć ciasto. Odstaw do wyrośnięcie (na mniej więcej godzinę).

Uformuj kulki. Połóż na talerzu, a kiedy zaczną rosnąć, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż po obu stronach, aż będą brązowe. Usmażone pączki odsącz papierowymi ręcznikami.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na pączki

Reklama
Reklama
Reklama