Paluszki z indyka
Paluszki z indyka: przepis.
![paluszki, indyk, kurczak, kotlet, kotleciki, drób paluszki, indyk, kurczak, kotlet, kotleciki, drób](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/imgVRnC8m-5b8f34a.jpg?quality=90&resize=500,334)
Data publikacji: wtorek, 10 grudnia 2013 11:45
Reklama
- 2 łyżki wody
- 1 łyżka Nestlé Sinlac
- 3 czubate łyżki mielonego gotowanego indyka
- przyprawy, zioła
Nestlé Sinlac połącz z wodą, dodaj zmielone mięso i zagnieć. Z powstałej masy formuj małe paluszki. Dodatkowo możesz je obtoczyć w mące ryżowej. Danie usmaż na złoty kolor na gorącym oleju lub bez tłuszczu - na specjalnej patelni. Indycze paluszki możesz również upiec w piekarniku.
Reklama
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama