Paluszki z serem
Wypróbuj przepis na paluszki z serem - doskonała przekąska i śniadanie. Podawaj je z pastami do pieczywa.

Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 22:20
Reklama
Reklama
- 150 g mąki kukurydzianej,
- 1 jajko,
- 1 i 1/2 łyżeczki masła,
- 1 łyżka śmietanki,
- 5 dag sera żółtego utartego,
- szczypta sody oczyszczonej.
Reklama
Mąkę ze szczyptą sody i masłem należy posiekać, dodać jajko i śmietankę oraz starty ser. Następnie wyrobić ciasto i formować wałeczki o długości ok. 15 cm. Piec w temperaturze 180-200 stopni. Jest to danie dla dzieci z nietolerancją glutenu.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Newsy
Katowice: lekarze przyszyli paluszek 2-latkowi. Udało się tylko dlatego, że… się skrzyknęli (uwaga, drastyczne zdjęcia)
Luiza Słuszniak
Ewa Janczak-Cwil
Ewa Janczak-Cwil
Aktualności
Wyjście na plac zabaw może skończyć się dramatem: „Miała przecięte paluszki i zaczęła się sączyć krew. Trzymały się na kawałku skóry”
Małgorzata Sztylińska-Kaczyńska
Ewa Janczak-Cwil
Newsy
Wściekła ekspertka pokazała jedzenie z przedszkola. To norma w placówkach? Lepiej karmią w szpitalach
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska