Pancakes z prażonymi jabłkami i cynamonem
Szybkim sposobem na smaczne śniadanie oraz deser są pancakes. To puszysta forma naleśników w iście amerykańskim stylu, która podbija serca tych starszych oraz młodszych miłośników słodkości.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Sandra, producenta przetworów owocowych
Opublikowano: wtorek, 31 stycznia 2017 13:27
Reklama
Reklama
- 1 słoik prażonych jabłek
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 ½ szklanki mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki syropu klonowego
- 3 łyżki cynamonu
- szczypta soli
- olej
W misce dokładnie mieszamy ze sobą jajka, mleko, mąkę, sól, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz roztopione masło. Na patelni rozgrzewamy olej, a następnie na jej powierzchni formułujemy nieduże placki. Dokładnie przypiekamy je z każdej strony, aż do pojawienia się na ich wierzchu pęcherzyków. Następnie w garnku podgrzewamy prażone jabłka, które posypujemy cynamonem. Gotowe pancakes przekładamy na talerze, dekorujemy gotowymi jabłkami, a następnie polewamy syropem klonowym.
Reklama
Zobacz też więcej przepisów na pancakesy dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama