Reklama
  • 200 g fety
  • jajko
  • 6 łyżek tartej bułki
  • łyżka świeżo tartego parmezanu lub innego twardego sera
  • mąka
  • olej do smażenia

Fetę dokładnie odsącz na sitku, pokrój w kawałki o szerokości 2 cm. Oprósz mąką, zanurz w roztrzepanym jajku i bułce wymieszanej z parmezanem. Usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Przed podaniem odsącz na papierowym ręczniku. Uwaga: tajemnica powodzenia tkwi w panierce – musi być bardzo starannie wykonana, inaczej rozpuszczony pod wpływem wysokiej temperatury ser wypłynie na patelnię!

Reklama

Nasza rada: Prawdziwy grecki ser feta jest bardzo słony. Dla dziecka aż za bardzo, dlatego trzeba go... odsolić! Najlepiej zostawić go na całą noc w naczyniu wypełnionym zimną wodą.

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama