Pascha z bakaliami
Wypróbuj nasz przepis na przepyszną Paschę Wielkanocną z bakaliami. Tej potrawy nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Pascha symbolizuje bogactwo i dobrobyt.
Opublikowano: wtorek, 8 marca 2016 11:40
Reklama
Reklama
- 450 g twarożku (najlepszy jest taki kanapkowo-sernikowy)
- 100 g masła
- 100 g drobnego cukru
- łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
- 2 łyżki płatków migdałowych (może być więcej do dekoracji)
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki suszonej żurawiny
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj twarożek, bakalie (wcześniej można je namoczyć). Wszystko wymieszaj dokładnie i przełóż masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej). Następnie wstaw je na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu przełóż paschy na talerzyki i udekoruj płatkami migdałów. Smacznego!
Zobacz inne przepisy na wielkanocne potrawy dla dziecka
Reklama
Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony".
Reklama
Reklama
Reklama