Reklama

Reklama
  • 450 g twarożku (najlepszy jest taki kanapkowo-sernikowy)
  • 100 g masła
  • 100 g drobnego cukru
  • łyżka kandyzowanej skórki pomarańczy
  • 2 łyżki płatków migdałowych (może być więcej do dekoracji)
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki suszonej żurawiny

Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj twarożek, bakalie (wcześniej można je namoczyć). Wszystko wymieszaj dokładnie i przełóż masę do wyłożonych gazą miseczek (lub jednej większej). Następnie wstaw je na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu przełóż paschy na talerzyki i udekoruj płatkami migdałów. Smacznego!

Zobacz inne przepisy na wielkanocne potrawy dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z materiałów prasowych przesłanych przez firmę Wieluń, producenta serka "Mój ulubiony".

Reklama
Reklama
Reklama