Reklama

Reklama
  • 2 jajka
  • szczypiorek
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj. Szczypiorek umyj i również posiekaj. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj majonez oraz musztardę i znów dokładnie wymieszaj.
Pasta jajeczna najlepiej smakuje rozsmarowana na bułce lub chlebie. Możesz ozdobić kanapkę, tworząc na niej ciekawe wzory lub zwierzątka, np. motyle. Wystarczy, że weźmiesz dwa plasterki jajka połączysz je bokami, dodasz trochę szczypioru i... motyl gotowy.

Smacznego!

Przepis przesłany przez Darię Rams na konkurs "Przepis na zdrowe i smaczne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama