Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Czerwona fasola daje pole do popisu. Można ją jeść nie tylko na ciepło, ale także na zimno, np. w formie pasty do kanapki. Pasta z fasoli to świetna alternatywa dla wędliny. Spróbuj, na pewno ją polubicie.
- mat. pras. Sandra
Opublikowano: czwartek, 9 listopada 2017 14:28
Reklama
Reklama
- 1 puszka czerwonej fasoli marki Sandra
- 2 bagietki
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka suszonej słodkiej papryki
- szczypta suszonej ostrej papryki
- szczypta suszonego oregano
- sól i pieprz
- Fasolę odsącz i przełóż do naczynia.
- Następnie dodaj do niej wszystkie składniki, a całość zblenduj na jednolitą masę.
- Gotową pastę włóż do lodówki.
- Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. C i na około 10 minut włóż do niego przekrojone i posmarowane przeciśniętym przez praskę czosnkiem bagietki.
- Gotowe bruschetty posmaruj pastą z fasoli.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama