Pasta kanapkowa z czerwonej fasoli
Czerwona fasola daje pole do popisu. Można ją jeść nie tylko na ciepło, ale także na zimno, np. w formie pasty do kanapki. Pasta z fasoli to świetna alternatywa dla wędliny. Spróbuj, na pewno ją polubicie.

- mat. pras. Sandra
Opublikowano: czwartek, 9 listopada 2017 14:28
Reklama
Reklama
- 1 puszka czerwonej fasoli marki Sandra
- 2 bagietki
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka suszonej słodkiej papryki
- szczypta suszonej ostrej papryki
- szczypta suszonego oregano
- sól i pieprz
- Fasolę odsącz i przełóż do naczynia.
- Następnie dodaj do niej wszystkie składniki, a całość zblenduj na jednolitą masę.
- Gotową pastę włóż do lodówki.
- Następnie rozgrzej piekarnik do 180 st. C i na około 10 minut włóż do niego przekrojone i posmarowane przeciśniętym przez praskę czosnkiem bagietki.
- Gotowe bruschetty posmaruj pastą z fasoli.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na pasty do kanapek dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Newsy
To już koniec „czerwonych pasków” na świadectwach szkolnych? Mało tego, mogą zniknąć także świadectwa
Luiza Słuszniak
Newsy
Polska szkoła wprowadziła nowe paski na świadectwach: czerwone, niebieskie, różowe. Ich znaczenie jest niezwykłe
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Milena Oszczepalińska
Newsy
„Nauczyciel nie chciał mnie słuchać i wstawił synowi 4 z religii. A przecież Wiktor tak ciężko pracował na czerwony pasek!” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Inni rodzice zapłacili dzieciom za czerwone paski. Mnie na to nie stać. Co mam powiedzieć córce?” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Newsy
„Wreszcie mogę pochwalić się czerwonym paskiem syna, bo wymyśliłam na niego sposób. Dostanie nagrodę za oceny” [LIST DO REDAKCJI]
redakcjamamotoja
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Ewa Janczak-Cwil
redakcjamamotoja