Pasta rybna na kanapki
Twoje dziecko lubi kanapki? Zaproponuj mu pastę rybną na kanapkę. Jest ona bogata w kwasy omega-3.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: czwartek, 15 października 2015 21:39
Reklama
(na 2 porcje):
Reklama
- 100 g wędzonej makreli
- 200 g twarogu
- 20 ml śmietany 18%
- natka pietruszki
Makrelę obierz ze skóry, starannie wyjmij ości, rozgnieć widelcem. Utrzyj twaróg z odrobiną śmietany na pulchną masę. Połącz z rybą. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka, dodaj twarogu. Jeśli jest zbyt gęsta – śmietanę. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Pastę możesz układać nie tylko na pieczywie, ale też np. na krakersach.
Rada: Zamiast śmietany starszemu dziecku (powyżej dwóch lat) możesz dodać do pasty serek topiony. Pasta będzie wtedy miała bardziej stałą konsystencję.
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z ryby
Reklama
Reklama
Reklama