Pasta z tuńczyka
Wypróbuj przepis na pastę kanapkową.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 11:41
Reklama
Reklama
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- ugotowane żółtko
- łodyga selera naciowego
- łyżka majonezu
- kilka gałązek szczypiorku
Tuńczyka odsącz z zalewy (najlepiej na sitku). Żółtko rozetrzyj widelcem, połącz z majonezem. Selera drobno pokrój, wymieszaj z tuńczykiem i posiekanym szczypiorkiem. Dodaj majonez z jajkiem, wszystkie składniki starannie wymieszaj. Smaruj pastą pieczywo (polecamy pełnoziarniste!)
Reklama
Nasza rada: Nawet dzieci, które zwykle nie lubią ryb, chętnie jedzą pasty rybne, np. z twarożkiem. Możesz je przygotowywać z różnych gatunków ryb wędzonych lub z puszki.
Reklama
Reklama
Reklama