Reklama

Reklama
  • 30 dag gotowanego mięsa
  • cebula
  • jajko
  • łyżka tartej bułki
  • olej do smażenia
  • łyżka posiekanej natki

Ciasto

  • 20 dag mąki
  • 120 g masła
  • jajko
  • pół łyżeczki soli
  • białko do smarowania

Reklama

Wszystkie składniki ciasta posiekaj nożem i szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, wstaw na pół godziny do lodówki. Mięso zmiel w maszynce, cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z pozostałymi składnikami nadzienia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, powycinaj kwadraty, po nałożeniu nadzienia zroluj i pozlepiaj. Posmaruj białkiem. Piecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.

Reklama
Reklama
Reklama