Paszteciki z mięsem - przepis dla dzieci
Przepis na paszteciki z mięsem. Pyszne danie dla dzieci.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 17:09
Reklama
Reklama
- 30 dag gotowanego mięsa
- cebula
- jajko
- łyżka tartej bułki
- olej do smażenia
- łyżka posiekanej natki
Ciasto
- 20 dag mąki
- 120 g masła
- jajko
- pół łyżeczki soli
- białko do smarowania
Reklama
Wszystkie składniki ciasta posiekaj nożem i szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę, wstaw na pół godziny do lodówki. Mięso zmiel w maszynce, cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju, wymieszaj z pozostałymi składnikami nadzienia. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ciasto rozwałkuj, powycinaj kwadraty, po nałożeniu nadzienia zroluj i pozlepiaj. Posmaruj białkiem. Piecz w gorącym piekarniku na złoty kolor.
Reklama
Reklama
Reklama