Paszteciki z pieczonym pasztetem
Paszteciki z pieczonym pasztetem przygotujesz ekspresowo! Wystarczy ciasto francuskie i pasztet. Zdążysz nawet na ostatnią chwilę przed przyjściem gości.

- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: poniedziałek, 23 grudnia 2019 14:09
Reklama
Reklama
- pasztet pieczony, np. JBB Bałdyga
- cebula
- czosnek
- ciasto francuskie
- jajko
- Podsmaż cebulę z czosnkiem.
- Dodaj pasztet.
- Wszystko razem zasmaż i rozdrobnij.
- Przestudzony farsz rozsmaruj na płacie ciasta francuskiego, następnie zwiń w roladę.
- Pokrój na ok. 2 cm paszteciki.
- Paszteciki ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni ok. 30 minut.
Reklama
Zobacz też przepisy na pierogi
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Joanna Biegaj
Newsy
Urodziła prosto na podłogę, maluszka znaleziono w piecu. Dlaczego od 7 lat nikt nie może znaleźć matki?
Magdalena Drab
Ewa Janczak-Cwil
Luiza Słuszniak
Przepisy
Ciasta dla dzieci: lekkie i zdrowe przepisy na wypieki klasyczne, bez jajek, bez cukru oraz bez pieczenia
Justyna Etenkowska
Aktualności
Agnieszka ze „Ślubu...” zdradza swój sposób na usypianie dziecka: „Pięć, dziesięć minut i Tosia odpływa”
Hanna Szczesiak
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska