Paszteciki z pieczonym pasztetem
Paszteciki z pieczonym pasztetem przygotujesz ekspresowo! Wystarczy ciasto francuskie i pasztet. Zdążysz nawet na ostatnią chwilę przed przyjściem gości.
- mat. pras. JBB Bałdyga
Opublikowano: poniedziałek, 23 grudnia 2019 14:09
Reklama
Reklama
- pasztet pieczony, np. JBB Bałdyga
- cebula
- czosnek
- ciasto francuskie
- jajko
- Podsmaż cebulę z czosnkiem.
- Dodaj pasztet.
- Wszystko razem zasmaż i rozdrobnij.
- Przestudzony farsz rozsmaruj na płacie ciasta francuskiego, następnie zwiń w roladę.
- Pokrój na ok. 2 cm paszteciki.
- Paszteciki ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj rozmąconym jajkiem i piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 stopni ok. 30 minut.
Reklama
Zobacz też przepisy na pierogi
Reklama
Reklama
Reklama