Pasztet dla dzieci
Pasztet z najwyższej jakości mięsa i warzyw nadaje się dla dzieci. Pamiętaj, żeby podawać dziecku tylko domowy, w którym nie ma dużo tłuszczu.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:50
Reklama
Reklama
- 1 kg łopatki cielęcej,
- 2 kajzerki,
- 4 jajka,
- marchewka,
- 1/2 selera.
Reklama
Cielęcinę umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka i zalej wrzątkiem. Dodaj obrane warzywa i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Bułeczki namocz w wywarze, odciśnij. Mięso trzykrotnie zmiel, przy ostatnim mieleniu dodaj namoczoną bułkę i warzywa. Wymieszaj mięso, jajka i przyprawy. Jeśli masa będzie sucha, dodaj wywaru. Blachę posmaruj olejem i posyp tartą bułką. Włóż masę, posyp bułką. Piecz w temperaturze 180°C około godziny. Przed wyjęciem sprawdź patyczkiem, czy pasztet jest upieczony.
Reklama
Reklama
Reklama