Reklama

Reklama
  • 2 szklanki rosołu wołowego
  • seler
  • 5 marchewek
  • 200 g brokułów
  • 3 jajka
  • 3 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • tłuszcz do fromy

Ziemniaki obierz i ugotuj. Pozostałe warzywa obierz, umyj, drobno pokrój i zagotuj w rosole, a potem odcedź i ostudź. Osobno zmiksuj marchew, brokuły i ziemniaki. Dodaj jajko do każdego z rodzajów warzyw, a do brokułów i marchewki również mąkę ziemniaczaną. Dopraw solą i pieprzem. Formę wysmaruj tłuszczem, wysyp tartą bułką. Wyłóż warstwy pasztetu (jeśli wolisz, możesz je też wymieszać) i zapiekaj około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C.

Reklama

Sałatka z selera - polecamy przepis

Reklama
Reklama
Reklama